Botkyrka Kommun får Sveriges första konstgräsplan med växtbaserat och miljövänligt granulat

Botkyrka Kommun får Sveriges första konstgräsplan med växtbaserat och miljövänligt granulat

Botkyrka Kommun är först ut i Sverige med att anlägga en konstgräsplan med Saltex BioFill™ , ett växtbaserat och fossilfritt ifyllnadsgranulat.

Saltex BioFill ™ är certifierat som 100% nedbrytbart, 100% komposterbart, 100% organiskt och kan återvinnas till bland annat nytt ifyllnadsgranulat. Hela systemet, Saltex Legacy ™ , med konstgräs, granulat, backing och sviktpad är återvinningsbart med många miljömässiga fördelar. Konstgrässystemet är godkänt av FIFA för både bredd- och elitfotboll. Alla komponenter uppfyller REACH.

Om Saltex BioFill
Saltex BioFill™ är världens första 100% växtbaserade ifyllnadsgranulat som är industriellt processat. Granulatet utvinns av sockerrör och är biologiskt nedbrytbart. Granulatet tillverkas koldioxidneutralt i en kontrollerad miljö och baseras på GMO-fritt förnybart råmaterial. Det uppfyller kraven som en vara enligt REACH-förordningen. När Saltex BioFill™ hamnar utanför planen kommer det inte att ha någon påverkan på miljön. Materialet är certifierat som biologiskt nedbrytbart.

Läs mer om Saltex BioFill™

25 april, 2019Comments Off
Comments

Comments are closed here.